Friday, January 3, 2014

++Modul Panduan Pengajaran KSSR Tahun 4++

Salam 1 Malaysia....

Seperti yang saya janjikan, Ini dia...
Buku Panduan bagi guru2 dalam melancarkan lagi proses PDP cikgu2 semua.

Buku panduan ini dangat berguna dalam memberi idea. 
Cikgu2 boleh mengubah suai mengikut citerasa cikgu..
nama pun teacher's guide.. so sebagai panduanlah...

Okey.. selamat mendownload.

Apa? RPT xda lagi..??? Klik di sini.

Berikut merupakan panduan pengajaran berdasarkan matapelajaran KSSR Tahun 4:

( Khas untuk Sekolah Kebangsaan sahaja-SK)






Modul Pengajaran dan Pembelajaran Pendidikan Islam Tahun 4

UPDATE....!!! INI DIA YANG SELAMA INI DICARI-CARI.... MODUL PJ TAHUN 4... OKEY...

Modul Pengajaran dan Pembelajaran Pendidikan Jasmani Tahun 4




  







Selamat mendownload..

Semoga kita semua menjadi guru yang bermanfaat untuk bangsa, agama dan negara...

Tinggalkan komen sebagai tanda persahabatan dan silaturrahim....

Minat Masak??? jenguk lah blog masakan saya. Klik Di Sini

Wednesday, January 1, 2014

++ PELAPORAN KSSR TAHUN 4 ++


Apakah Pelaporan yang dimaksudkan?

Templat ms excel disediakan
Guru perlu membuat pentaksiran sehingga lengkap satu kelompok standard kandungan dan pembelajaran
Tidak secara dalam talian (standalone offline)

Rekod disimpan di sekolah untuk tujuan pelaporan kepada ibu bapa

Tiada ujian setara di peringkat daerah atau negeri

Ujian pertengahan dan akhir tahun boleh dilaksanakan di sekolah


Ujian-ujian bulanan peringkat sekolah tidak perlu dijalankan


Berikut merupakan contoh pelaporan (templat) yang disediakan mengikut mata pelajaran;
(disediakan dalam format M. Excel)

BAHASA MALAYSIA TAHUN 4 2014










UPDATED...!!!!:
Setelah membaca respon yang diberi, terdapat pembaharuan dalam pelaporan subjek Pendidikan Jasmani; Anda boleh klik link berikut;


++ DSKP TAHUN 4 ++

Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP)

Pentaksiran sekolah adalah komponen utama dalam proses pengajaran dan pembelajaran (PdP) kerana ia berperanan mengukuhkan pembelajaran murid, meningkatkan pengajaran guru serta mampu memberi maklumat yang sah tentang apa yang telah dilaksanakan atau dicapai dalam satu-satu proses PdP.

Cikgu2 boleh download DSKP mengikut matapelajaran berikut;










++RPT KSSR TAHUN 4 2014++

Salam Kawan2 dan cikgu2 semua...

Eh... ini entry pertama untuk tahun 2014....

Welcome 2014.. Dont say goodbye to 2013.. huuhuhuhu 
I always miss u my 2013....

Ok.. dah.. 
Boleh download Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) di sini;

Just Klik Subjek yang korang nak yer... 
(Hanya untuk SEKOLAH KEBANGSAAN)
Saya harap ini dapat membantu...

Selamat Tahun Baru....

















Selamat Mendownload.. 
Dan selamat menempuh alam persekolahan yang baru...

Update...

ups... tertinggal satu yer....
atas permintaan sour n sweet

RPT PENDIDIKAN ISLAM TAHUN 4 2014

thanks yer.. sudi melawat...

Kalau sudi, tinggalkanlah komen... tq

Minat Masak??? jenguk lah blog masakan saya. Klik Di Sini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.