Wednesday, December 31, 2014

TEMPLET PELAPORAN TAHUN 3

Selamat Datang

.....

Berikut adalah TEMPLET PELAPORAN (OFFLINE);

Klik Disini untuk CARA MENDOWNDLOAD

















BAHASA TAMIL (SJK)

BAHASA TAMIL (SK)




....Selamat Mendownload....

**harap maaf, terdapat templet pelaporan yang tiada, sebarang kesulitan harap dimaafkan....
sekiranya cikgu-cikgu ada  boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih

TEMPLET PELAPORAN TAHUN 2

Selamat Datang

.....

Berikut adalah TEMPLET PELAPORAN (OFFLINE);

Klik Disini untuk CARA MENDOWNDLOAD

















BAHASA TAMIL (SJK)

BAHASA TAMIL (SK)




....Selamat Mendownload....

**harap maaf, terdapat templet pelaporan yang tiada, sebarang kesulitan harap dimaafkan....
sekiranya cikgu-cikgu ada  boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com



Terima Kasih

CARA MENDOWNDLOAD DARIPADA LINK YANG DIBERI


TEMPLET PELAPORAN TAHUN 1

Selamat Datang

.....

Berikut adalah TEMPLET PELAPORAN (OFFLINE);



















BAHASA TAMIL (SJK)

BAHASA TAMIL (SK)




....Selamat Mendownload....

**harap maaf, terdapat templet pelaporan yang tiada, sebarang kesulitan harap dimaafkan....
sekiranya cikgu-cikgu ada  boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih

RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN (RPT) TAHUN 3

Selamat Datang

.....

Berikut adalah Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT);
















....Selamat Mendownload....

**harap maaf, RPT ini mungkin tidak lengkap, sebarang kesulitan harap dimaafkan....
sekiranya cikgu-cikgu ada RPT yang terkini boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih

RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN (RPT) TAHUN 2


Selamat Datang
.....

Berikut adalah Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT);
















....Selamat Mendownload....

*harap maaf, RPT ini mungkin tidak lengkap, sebarang kesulitan harap dimaafkan....
sekiranya cikgu-cikgu ada RPT yang terkini boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih

RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN TAHUN 1

Selamat Datang

.....

Berikut adalah Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT);
















....Selamat Mendownload....

*harap maaf, sekiranya RPT ini tidak lengkap, cikgu2 boleh edit dan update....
sekiranya cikgu-cikgu ada yang terkini boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih


MODUL PENGAJARAN TAHUN 3

Selamat Datang

.....

Berikut adalah Modul Panduan Pengajaran yang boleh digunapakai oleh guru dalam pengajarannya;

Modul ini mengandungi langkah-langkah pengajaran, gambar dan ilustrasi yang mudah difahami dan juga lembaran kerja. Guru boleh menggunakan sepenuhnya ataupun mengubah suai langkah pengajaran yang terdapat dalam modul ini.















PENDIDIKAN MORAL

BAHASA ARAB


....Selamat Mendownload....

*harap maaf, Pendidikan Moral dan Bahasa Arab belum ada....
sekiranya cikgu-cikgu ada boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih


MODUL PENGAJARAN TAHUN 2

Selamat Datang

.....

Berikut adalah Modul Panduan Pengajaran yang boleh digunapakai oleh guru dalam pengajarannya;

Modul ini mengandungi langkah-langkah pengajaran, gambar dan ilustrasi yang mudah difahami dan juga lembaran kerja. Guru boleh menggunakan sepenuhnya ataupun mengubah suai langkah pengajaran yang terdapat dalam modul ini.









DUNIA MUZIK





PENDIDIKAN MORAL

BAHASA ARAB


....Selamat Mendownload....

*harap maaf,  Dunia Muzik, Pendidikan Moral dan Bahasa Arab belum ada....
sekiranya cikgu-cikgu ada boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih


MODUL PENGAJARAN TAHUN 1

Selamat Datang

.....

Berikut adalah Modul Panduan Pengajaran yang boleh digunapakai oleh guru dalam pengajarannya;

Modul ini mengandungi langkah-langkah pengajaran, gambar dan ilustrasi yang mudah difahami dan juga lembaran kerja. Guru boleh menggunakan sepenuhnya ataupun mengubah suai langkah pengajaran yang terdapat dalam modul ini.








PENDIDIKAN ISLAM



PENDIDIKAN MORAL



....Selamat Mendownload....

*harap maaf, Pendidikan Islam dan Pendidikan Moral belum ada....
sekiranya cikgu-cikgu ada boleh email saya

cikgujumrah13@gmail.com

Terima Kasih

DSKP Tahun 3

Selamat Datang

Berikut adalah Dokumen Standard Kurikulum & Pentaksiran (DSKP) Tahun 3 mengikut subjek ;















Selamat Mendownload....

DSKP Tahun 2

Selamat Datang

Berikut adalah Dokumen Standard Kurikulum & Pentaksiran (DSKP) Tahun 2 mengikut subjek ;















Selamat Mendownload....

DSKP Tahun 1


Selamat Datang

Berikut adalah Dokumen Standard Kurikulum & Pentaksiran (DSKP) Tahun 1 mengikut subjek ;















Selamat Mendownload....

Monday, December 29, 2014

BAHAN - BAHAN PEGAJARAN DAN PEMBELAJARAN TAHUN 5 2015



Salam 1 Malaysia...

Kalau anda mahukan bahan-bahan untuk pengajaran dan pembelajaran Tahun5 bagi sesi 2015 
boleh klik pada gambar berikut ;







PELAPORAN KSSR TAHUN 5

Salam 1 Malaysia

Just klik pada mata pelajaran yang dikehendaki.

Berikut ialah pelaporan yang saya kongsikan















SEJARAH
(Pelaporan Sejarah ini adalah hasil perkongsian Cikgu Junaidi Jinggin dari Kota Kinabalu)

Terima kasih cikgu...

Belum ada mata pelajaran berikut ;

BAHASA ARAB

PENDIDIKAN ISLAM

Kepada rakan2 yang mempunyai templet pelaporan untuk matapelajaran yang saya belum ada boleh la hantar ke alamat email saya;

cikgujumrah13@gmail.com

terima kasih


APA ITU PELAPORAN KSSR TAHUN 5

Salam 1 Malaysia,

Perlu kah pelaporan ini..?

Apa tujuan mengisi pelaporan ini..?

Perekodan adalah proses merekod pencapaian murid berdasarkan Tahap Penguasaan yang telah diperincikan dalam Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP).
Pelaporan ialah proses menyampaikan maklumat pembelajaran dan pencapaian murid dari semasa ke semasa mengenai kemajuan dan perkembangan mereka dari segi pengetahuan, kemahiran dan nilai seperti yang dihasratkan dalam kurikulum.

*Guru boleh menyimpan semula (save As) fail Excel tersebut mengikut nama kelas yang diajar dan memasukkan data maklumat murid yang lengkap. Setiap kelas perlu ada fail Excel yang lengkap bagi semua mata pelajaran.
*Guru menjalankan PdP seperti biasa dan selepas selesai mengajar satu kelompok (tajuk) standard pembelajaran, guru perlu merekod tahap penguasaan murid dengan angka 1 – 6 dalam templet tersebut.

*Guru diingatkan agar merekodkan tahap penguasaan murid setelah mengambil kira semua aspek  kemajuan dan perkembangan pembelajaran murid menggunakan pelbagai cara pentaksiran yang sesuai. Hal ini untuk menjamin kesahan dan kebolehpercayaan dalam menentukan tahap penguasaan seseorang murid.

*Sebagai langkah keselamatan dan mengelakkan keciciran data, guru perlu menyimpan salinan fail data, Guru disarankan menyerahkan satu salinan fail data kepada Ketua Panitia dan Setiausaha Peperiksaan bagi tujuan penyimpanan.

*Maklumat pencapaian murid boleh dianalisis secara automatis dalam program MS Excel untuk menghasilkan pelaporan murid dan pelaporan pencapaian keseluruhan kelas.

*Disarankan, bagi tujuan keselamatan dan petunjuk perkembangan prestasi murid, wujudkan fail bagi semester kedua daripada fail semester pertama. Fail kedua diwujudkan dengan sambungan pertama bagi tujuan perekodkan untuk tajuk-tajuk seterusnya. Sekiranya ada perubahan tahap penguasaan murid bagi aspek Kemahiran Proses & Sikap dan Nilai boleh ditambahbaik pada fail semester kedua.

*Pelaporan ini memberi maklumat secara komprehensif tahap penguasaan murid dan bukan melabelkan murid berdasarkan tahap penguasaan. Tahap penguasaan tersebut adalah dinamik dan luwes sejajar dengan perkembangan kognitif dan kebolehan murid. Namun tujuan utama adalah membantu guru dan murid mengenal pasti kemajuan dan perkembangan pembelajaran.

*Pelaporan memberi maklumat kepada ibu bapa atau penjaga tentang pencapaian murid dalam bentuk Tahap Penguasaan 1 – 6 secara deskriptif.

*Pelaporan murid mengandungi pernyataan bagi standard kandungan, standard pembelajaran, standard prestasi dan pencapaian tahap penguasaan yang diperoleh. Pihak sekolah harus bersedia memberi salinan pelaporan murid tersebut atas permintaan ibu bapa atau penjaga.

*Selain itu, program MS Excel juga membekalkan pelaporan pencapaian keseluruhan kelas yang memaparkan peratus pencapaian setiap tahap penguasaan bagi kelas tersebut dalam bentuk grafik.

*Pelaporan murid perlu dilakukan mengikut keperluan dan perancangan sekolah untuk membolehkan pihak sekolah, murid, ibu bapa atau penjaga dan pihak berkenaan mengambil tindakan susulan yang sewajarnya.

RPT ( Rancangan Pengajaran Tahunan) Tahun 5

Salam 1 Malaysia,

RPT ini saya peroleh daripada group Matematik yang saya ikuti. Semoga perkongsian ini membawa keberkatan.. amin...



























Selamat mendownload....

MODUL PANDUAN PENGAJARAN TAHUN 5

Salam 1 Malaysia,

Di kesempatan ini, saya melahirkan rasa simpati kepada mangsa banjir di seluruh negeri yang terlibat.. Saya doakan semoga kalian mendapat lindunganNya.. Amin...
Saya hanya mampu menitipkan doa... Begitu juga dengan mangsa QZ 8501 atau AWQ8501 pesawat AirAsia... semoga semuanya selamat...

Okey, kali ini OLA nak share modul pengajaran tahun 5 untuk semua subjek.. Macam biasa just klik subjek yg dikehendaki... 

Tapi sebelum itu, ola tunjukkan beberapa keping gambar penerangan bagaimana cara untuk 'mendownload' bagi yang tidak tahu.. yang tahu.. alhamdulillah....



Bila keluar jer seperti gambar di atas, trus klik jer anak panah ke bawah tu... hehehehe.. sebab sebelum ni Ola share guna dropBox ada terpampang2 besar perkataan DOWNLOAD... Kali ini Ola guna Drive jer.. hehehe cepat sikit...

K la... boleh la mendownload... hehehehe...

Apa..?? Nak RPT plak..? okey... Klik Disini


 BAHASA MALAYSIA

BAHASA INGGERIS




DUNIA SAINS


SEJARAH




TEKNOLOGI MAKLUMAT & KOMUNIKASI












PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL






psssttttt...: Subjek yang belum anda TIDAK bisa klik tu maknanya belum ada lagi la.. hehehehe
sedang dlm proses pencarian... jika sapa yang dah p kursus tu mesti ada kan.. ble lah kirimkan ke email saya di

cikgujumrah13@gmail.com

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.