Thursday, April 9, 2015

KURSUS PENYEBARAN DSKP PSV KSSR TAHUN 6 2016

Penyebaran DSKP Pendidikan Seni & Visual
Tarikh : 8 - 9 April 2015
Tempat : SMK ULU KINTA

Seni untuk kerjaya,
Seni utk membentuk first class minded.
  • Tahukah anda...seni adalah penting dlm membentuk insan yg seimbang...






Persepsi Seni - Bahasa Seni
Aplikasi Seni -
Ekspresi Kreatif -
Apresiasi Seni -



Hasil pertama... Rama2... boleh gantung dlm kelas...









Lukisan ialah menggambar menggunakan bahan kering (pensel, krayon..dll)
Catan menggambar menggunakan bahan basah
Poster grafik menarik minat
Cetakan ( ukiran sabun, tali di gam di atas kertas dan diwarna)
Pualaman cat minyak diletak di atas air dan ambil kertas lukisan diletak
Corak terdpt 2 jenis..
  1. Corak terancang - batik
  2. Corak tidak terancang - percikan

Mobil hasilan yg boleh digantung
Diorama kotak alam laut











Rehat time...



Sesi petang



Tuesday, April 7, 2015

Pelaporan KSSR Tahun 6 2016

Salam semua...

Berikut ialah Pelaporan untuk matapelajaran KSSR Tahun 6 2016....



Dah lupe cara nak Download LINK yang saya sediakan ini... boleh KLIK DISINI

Okey... Klik LINK Matapelajaran di bawah untuk mendapatkan Pelaporan  KSSR Tahun 6 2016 ya... TQ


BAHASA IBAN (CONTENT)

BAHASA IBAN

BAHASA KADAZANDUSUN

BAHASA CINA (SK)

BAHASA CINA (SJK)


BAHASA INGGERIS (SJK)


BAHASA MALAYSIA (SJK)

BAHASA TAMIL (SK)

BAHASA TAMIL (SJK)

PENDIDIKAN MORAL (SK)

PENDIDIKAN MORAL (SKJC)

PENDIDIKAN MORAL (SJKT)

MATEMATIK (SK)

MATEMATIK (SJKC)

MATEMATIK (SJKT)

PENDIDIKAN MUZIK










Yang mana matapelajaran yang anda tidak dapat klik tu maknanya belum ada la... hehehehhe
Sabar ek... Insyaallah saya akan usahakan...

Kalau cikgu2 dah ada tapi saya tak ada lagi bahan DSKP ini, boleh la emailkan kepada saya ;

cikgujumrah13@gmail.com

Selamat mendownload....

Monday, April 6, 2015

Buku Panduan Pengajaran Tahun 6 2016


Salam 1 Malaysia, Salam Perak Aman Jaya, Salam GST (Guru Sampai Tua..) hehehehhehehehe

Ok Kali ini Ola nak share Buku Panduan Pengajaran untuk Mata Pelajaran Tahun 6 2016...

Insyaallah Ola akan update dari masa ke semasa... Harap rakan2 semua doakan kesihatan Ola ek...


Dah lupe cara nak Download LINK yang saya sediakan ini... boleh KLIK DISINI

Okey... Klik LINK Matapelajaran di bawah untuk mendapatkan Panduan Pengajaran KSSR Tahun 6 2016 ya... TQ

BAHASA ARAB

BAHASA IBAN (CONTENT)

BAHASA IBAN

BAHASA KADAZANDUSUN

BAHASA CINA (SK)

BAHASA CINA (SJK)

BAHASA INGGERIS (SK)

BAHASA INGGERIS (SJK)

BAHASA MALAYSIA (SK)

BAHASA MALAYSIA (SJK)

BAHASA TAMIL (SK)

BAHASA TAMIL (SJK)

PENDIDIKAN MORAL (SK)

PENDIDIKAN MORAL (SKJC)

PENDIDIKAN MORAL (SJKT)

MATEMATIK (SK)

MATEMATIK (SJKC)

MATEMATIK (SJKT)

PENDIDIKAN MUZIK

PENDIDIKAN ISLAM




Modul RBT ini sumbangan ikhlas daripada cikgu Uzair Shaarin. Terima kasih banyak2...

SEJARAH

DUNIA SAINS & TEKNOLOGI


Buat masa ini, hanya ada matapelajaran Pendidikan Kesihatan, sebab Ola baru balik kursus minggu lepas (01 hingga 02 April)... Insyaallah minggu ni Ola kursus lagi untuk subjek Pendidikan Seni & Visual pada hari rabu dan Khamis ini (08 hingga 09 April) jika tiada aral melintang.... Lepastu Kursus lagi untuk subjek Pendidikan Jasmani.... Belum tau tarikhnya bila...

Yang mana matapelajaran yang anda tidak dapat klik tu maknanya belum ada la... hehehehhe
Sabar ek... Insyaallah saya akan usahakan...

Kalau cikgu2 dah ada tapi saya tak ada lagi bahan DSKP ini, boleh la emailkan kepada saya ;

cikgujumrah13@gmail.com

Selamat mendownload....

Memerlukan Buku Panduan dari Tahun lain...?

Klik pada tahun yang anda mahu

Tahun 1     Tahun 2     Tahun 3      Tahun 4    Tahun 5

Wednesday, April 1, 2015

DSKP KSSR TAHUN 6

Salam 1 Malaysia...

Wow.. Hari ini dah 1 hb April... Bukan nak kasi April Fool... Nak kasi tau jer... Hari ini adalah hari bermulanya GST... Apa komen..?? Masing-masing punya pandangan... tapi bagi saya, selagi apa yang dilakukan boleh membawa kemajuan apa salahnya kan....? Rasanya tak perlu nak menambah masalah dengan melakukan pelbagai aktiviti yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada diri sendiri....
Kalau rasa tak puas hati, pilihan di tangan anda, so time election nanti, pandai-pandai la korang....keputusan di tangan anda.... Cuma, 1 jer pesanan saya, apa2 tindakan yang kita buat, fikir untuk masa depan... misalnya kalau kita masih pelajar, buat cara pelajar, mmg kita ada hak.. tapi biarlah bertempat... kesian kat mak ayah tu.. bekerja siang malam untuk menampung pelajaran kita, tapi kita musnahkan impian mereka.... Semua agama mengajar kita untuk bersabar... Apa2 masalah or ketidak kepuasan hatian anda, bawa berbincang yer... eh... dah panjang plak intro... Just sekadar pandangan.... Peace no war....

Dah lupe cara nak Download LINK yang saya sediakan ini... boleh KLIK DISINI

Okey... Klik LINK Matapelajaran di bawah untuk mendapatkan DSKP KSSR Tahun 6 2016 ya... TQ






BAHASA MALAYSIA (SK)

BAHASA MALAYSIA (SJK)

BAHASA TAMIL (SK)

BAHASA TAMIL (SJK)













Yang mana matapelajaran yang anda tidak dapat klik tu maknanya belum ada la... hehehehhe
Sabar ek... Insyaallah saya akan usahakan...

Kalau cikgu2 dah ada tapi saya tak ada lagi bahan DSKP ini, boleh la emailkan kepada saya ;

cikgujumrah13@gmail.com

Selamat mendownload....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.